Глава Єврокомісії високо оцінила темпи реформ України для вступу до ЄС

Глава Єврокомісії високо оцінила темпи реформ України для вступу до ЄС

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн високо оцінила “дивовижний” прогрес України в проведенні реформ щодо боротьби з корупцією, збереження прав меншин і забезпечення незалежної судової системи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Боротьба з корупцією є однією з головних умов вступу України до ЄС, який минулого року запропонував Києву статус кандидата.

“Україна працює над пакетом реформ: від незалежності судової системи до боротьби з корупцією, від прав меншин до свободи ЗМІ”, – заявила фон дер Ляєн.

Вона додала, що Україна швидко і рішуче проводить реформи.

“Я маю сказати, що дивовижно бачити, як швидко і рішуче Україна проводить ці реформи, попри війну. Вони захищають свою країну і проводять реформи”, – сказала глава Єврокомісії, але не стала конкретно говорити про прагнення України приєднатися до блоку 27 країн або уточнювати, які саме реформи вона мала на увазі.

Вступ України до Євросоюзу

У 2022 році Україна отримала статус кандидата на членство в Євросоюзі. Водночас перед Києвом поставили низку умов для вступу в блок.

Україна розраховує розпочати переговори з ЄС щодо вступу до кінця поточного року. Для цього влада впроваджує реформи. За даними видання Reuters, Україна виконала 2 із 7 умов для таких переговорів.

Більш детально про шлях України до Євросоюзу можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.