Президент ПАР прибув до України (відео)

Президент ПАР прибув до України (відео)

Президент Південно-Африканської Республіки Сіріл Рамафоса прибув до України у п’ятницю, 16 червня. У столиці він зустрінеться з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на адміністрацію президента ПАР в Twitter.

Глава ПАР прибув на залізничний вокзал у селищі Немішаєве Київської області. Президента зустрів спеціальний представник України з питань Африки та Близького Сходу посол Максим Субко і посол Південної Африки в Україні Андре Гроневальд.

Очікується, що у Києві президент ПАР зустрінеться з Володимиром Зеленським.

Київ перекрили перед візитом

Сьогодні зранку у Києві поліція перекрила центральні вулиці міста. Таке відбувається перед візитом іноземних лідерів.

Через обмежений рух Київ застиг у довжелезних заторах. Декілька центральних вулиць фактично “стоять” через затори.

Важливий візит

Варто зазначити, що частина країн Африки займають нейтральну або відверто проросійську позицію щодо війни в України. Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Україна планує розширити співпрацю в африканському регіоні та зменшити там вплив Росії.

Президент ПАР вперше приїхав до України від початку повномасштабного вторгнення РФ. Нещодавно він заявив, що готовий сприяти закінченню війни в Україні, та оголосив “мирний план”. Проте деталі його не оприлюднювали.

Сам Сіріл Рамафоса має досить дружні стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним. Зокрема, ПАР навіть готується змінити законодавство, аби забезпечити Путіну імунітет на саміті БРІКС, якщо той приїде.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.